Ventilasjon Kantarellen Borettslag

I Kantarellen Borettslag har leilighetene mekanisk trekk ut ventilasjon. Det vil si at det er installert en vifte som drar ut ventilasjon fra kjøkken, dusj og toalett. Frisk luft kommer inn i leiligheten gjennom spalter over vinduer og ventiler i yttervegg. Det er viktig for å ha god luftkvalitet i leiligheten og at ventilasjonen fungerer som den skal.

Ventilasjonen i leilighetene styres av kjøkkenhette/ventilator, her kan man forsere (øke luftmengden) for en periode ved å trykke på 1,2,3 for kjøkken og VL (eller stor dott) for å øke luftmengden på badet/dusjen. Dette er anbefalt å gjøre når man lager mat og når man bruker dusjen.

Det er også viktig at spalter over vinduer og ventiler i vegg er åpne hele året. Dette er for å unge fukt og mugg problemer i leilighetene. Det hjelper også at med at man får bedre luftkvalitet i leiligheten.

Kjøkkenhettene/Ventilatorene i leiligheten er andelseier sitt ansvar. Det er veldig viktig at det brukes riktig type hette. Kjøkkenhetten styrer viften som er plassert i loft/tak, uten riktig hette vil ikke ventilasjonsvifte for leiligheten fungere. Viftene som er i borettslaget blir styrt av en 3 trins trafo. Det er derfor viktig at kjøkkenhetten i alle leilighetene har intern trafo styring for vifte.

Det er viktig med jevnlig rengjøring av ventiler og kjøkkenhette. Avtrekksventiler på bad og toalett burde tørkes over 2-3 ganger i året med en fuktig klut. I alle kjøkkenhettene er det et filter, de fleste er i metall disse kan skyldes med såpe og varmt vann eller puttes i oppvaskmaskin. Hvis filteret er av andre materialer kan det skyldes med såpe og varmt vann. Dette anbefales å vaske filter til kjøkkenhette en gang i måneden ved normalt bruk.

Hvis viften har sluttet å fungere så må styre kontaktes. Da vil bli sett på for å finne feilen.  Hvis viften er defekt vil dette bli byttet ut. Er det problemer med kjøkkenhetten må andelseier selv bytte hette. Borettslaget har avtale med aktiv ventilasjonsrens som kan komme å bytte hette for deg, se priser under.  Det er også link til forskjellige hetter under som fungerer med borettslagets system. Hvis det ikke er kontakter/hurtigplugger på ledningene til vifte og kjøkkenhette, må andelseier få godkjent elektriker til å utføre elektro arbeider.

Hvis du er usikker på om ventilasjonen fungerer i leiligheten kan man putte papir/dopapir foran ventilene for å teste. Sitter papiret fast fungerer viften, faller det ned så er det for lite luft. På kjøkkenhette må man ta vekk filtrere for å gjøre samme testen.

Kantarellen Terrasse 38-42 har et annet system enn resten av borettslaget på grunn av renovering etter brann. Ta kontakt med styret på epost for å finne løsning for disse leilighetene.

Forslag til kjøkkenhette

77266 – Villavent Volumhette 392-16/2 HVIT 60CM,

https://vvskomplett.no/villavent-volumhette-uttrekkbar-60cm-392-16-2

12923 – VILLAVENT 251-16 VOLUMHETTE M/REGULATOR STÅL

https://vvskomplett.no/villavent-volumhette-251-16-stal

9362 – VILLAVENT 251-16 VOLUMHETTE M/REGULATOR, HVIT

https://vvskomplett.no/villavent-251-16-volumhette-m-regulator-hvit

Tilbud ventilator fra Aktiv ventilasjonsrens:

Alt 1 Flexit Brasserie-S hvit                                   Kr 3738,-

Alt 2 Flexit Tradition-S slimline ventilator       Kr 7682,-

Pris montering                                                 Kr 2200,-

Eventuelt elektriker kommer i tillegg.

Prisene er ink. mva. og gjelder for bestilling innen 31.12.2020

Hvis det er noe dere lurer på, er det bare å ringe oss på 463 06 958 (08.00-15.00) eller kontakt oss på post@aktivventilasjonsrens.no.